Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
DESPRE GRADINITA DE VARA - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

DESPRE GRADINITA DE VARA

Anul scolar se incheie si majoritatea gradinitelor de stat se inchid iar parintiii care nu au unde sa-si duca copiii pot sa-i inscrie la gradinita de vara . Ca sa intelegeti mai bine, in fiecare sector vor fi deschise 3-4 gradinite unde parintii isi pot duce copiii in perioada de vara.
Este o hotarare relativ recenta, luata de cei care ne conduc din dorinta de a implementa ,,ceva nou”, fara sa se gandeasca daca acesti copii de 4-6 ani vor suporta inca o criza de adaptare intr-un loc nou, cu colegi si educatoare necunoscute. Am lucrat anul trecut o saptamana la gradinita de vara si pot sa spun ca a fost un cosmar , credeam ca nu se mai termina. Toti copiiii plageau mult cand se desparteau de parinti, in timpul zilei erau foarte galagiosi, nu ascultau ce le spun ,aveau dorinta de a se razbuna pe cineva pentru ca se aflau acolo, doreau parca sa iasa in evidenta facand ceva rau, nu respectau educatoarele pe care nu le cunosteau, protestau in felul lor pentru situatia in care se aflau . Noi toti ne amintim cat de greu ne-a fost sa ne acomodam la locul de munca sau atunci cand l-am schimbat . Suntem insa oameni maturi, stim sa ne descurcam altfel, si facem schimbari pe timp indelungat. Copiii acestia trebuie sa suporte o criza de adaptare foarte dificila intr-o alta gradinita pentru un timp scurt, de aproximativ o luna de zile. De ce?
Dupa experienta pe care am trait-o alaturi de copii anul trecut am scris articolul ,, V-ati gandit si la copii atunci cand i-ati scos din gradinitele lor si i-ati trimis la gradinita de vara?”. A fost citit si aprobat de multi parinti care au avut nesansa sa traiasca si ei aceasta incercare urata. Va invit si pe dumneavoastra sa-l cititi ca sa intelegeti mai bine, il gasiti pe blog .┬á https://www.diamantelenoastre.ro/v-ati-gandit-si-la-copii-atunci-cand-i-ati-scos-din-gradinitele-lor-si-i-ati-trimis-la-gradinita-de-vara-ati-auzit-de-criza-de-adaptare/
Credeam ca si doamnele inspectoare au inteles ca nu este un proiect bun pentru niste copiii atat de mici dar si anul acesta va fi la fel. Vreau sa va mai spun ca in timp ce copiii se chinuie in gradinite straine,educatoarele lor vin la serviciu, la gradinita lor, mai fac niste hartii stau de vorba si asteapta sa plece acasa .Nu pot intra in concediu pentru ca nu au realizat numarul corespunzator de zile lucrate. La gradinita de vara sunt trimise sa lucreze numai educatoarele care nu sunt placute directoarei, ca un fel de pedeapsa si putin probabil sa fie repartizate la copiii din gradinita lor pentru ca nu intereseaza pe nimeni si ar fi destul de dificil.
In situatia creata sa stiti ca numai dumneavoastra , parintii aveti puterea sa schimbati ceva . Va puteti face auziti daca va ganditi cui si cum sa va spuneti punctul de vedere. Daca sunteti hotarati si stiti ce sa cereti cu siguranta veti obtine ce este bine pentru copii. Vreau sa va mai spun ca inainte gradinitele se inchideau pentru curatenia generala de vara in jurul datei de 1 august iar gradinita functiona cu 1-2 grupe de copii in functie de solicitarile parintilor.

(Visited 444 times, 1 visits today)

Comments ( 2 )

 • author-hexa-bg

  Am citit articolul dvs ╚Ösi nu pot sa nu remarc concep╚Ťiile retrograde argumentate la o maniera simplist─â.
  La fel c─â si dvs, ├«mi permit s─â fac apologia acestor gr─âdinite de vara, cum le numiti…
  In primul rand ele sunt create, sper, după experienta tarilor occidentale, cu dotări, cu reguli care vizează securitatea șsi sănătatea copilului . Aceste institutii sunt create din datoria statuluide a ajuta părintii și de a avea grija copiilor orasului.
  Ele au la bază o structură adaptata psihologiei copilului, cu respectarea ritmului său biologic șsi nevoilor sale.
  Ideea este că în aceste centre de loisirs, daca permiteti sa le numesc asa, se fac primiri de copii ai căror parinti lucrează.
  S-a terminat generatia cheii la gat, iar bunicii șsi vecinii lasă locul personalului calificat care primeste acesti copilasi.
  El, personalul, vegheaz─â la securitatea copilului, ├«i face o primire individualizata, respecta ╚Ösi transmite echipei sale informatiile venite de la parinte…
  In aceast─â structur─â se vorbeste de proiecte ╚Ösi de activit─âti care deschid orizonturi, socializeaz─â, dezvolta copilul pe plan artistic, psihic, fizic, motric, etc…
  Sunt prea multe de spus!
  Eu sper că aceste structuri de vor răspândi rapid peste tot in tara.
  Este nevoie de personal care se adapteaz─â, care este iubitor de copii, care este creativ, inventiv, motivat, etc

  • author-hexa-bg

   Va multumesc pentru mesajul dumneavoastra. Ideea pe care incerc sa o exprim nu este ca aceste gradinite „de vara”sunt inutile ci faptul ca adunarea copiilor din toate gradinitele dintr-un sector in cateva grupe, la alta gradinita decat cea la care sunt inscrisi este un lucru gresit.( in aceasta perioada nimeni nu-ti asigura rechizite , jucarii sau alte materiale pentru a reusi sa le faci sederea copiilor cat mai placuta si nici programa nu exista pentru aceste zile). Pana acum cativa ani se faceau aceste cursuri la gradinita unde erau inscrisi,un lucru perfect normal pentru ca interactionau cu colegii lor si educatoarele pe care le cunosteau; nu erau obligati sa treaca printr-o noua criza de adaptare asa cum sunt acum.
   Ganditi-va putin: cat va ia dumneavoastra sa va adaptati la un nou loc de munca cu colegi si sefi noi? Pana ajung sa se adapteze in acest loc nou se termina acea luna cat dureaza gradinita de vara.

Scrieti Comentarii

To Top