Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
V-ATI GANDIT SI LA ACEST ASPECT? - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

V-ATI GANDIT SI LA ACEST ASPECT?

In general parintii acorda atentia cuvenita momentului cand reusesc sa-si inscrie copilul la gradinita. Incearca sa obtina cat mai multe pareri de la parintii care au copiii inscrisi la aceeasi gradinita, iau referinte despre educatoarele unde au fost repartizati, despre hrana, somn, cat de dotate sunt cu jucarii si alte mijloace materiale, despre jocurile in aer liber,etc.
Cei mai multi se intereseaza cand are loc programul „Ziua portilor deschise” si participa la vizitele in gradinita pentru a sti clar unde va merge copilul lui. Este cat se poate de normal sa fie asa  si trebuie sa stiti ca educatoarele sunt instruite sa-i primesca cu placere pe vizitatori si sa le raspunda cu profesionalism la toate intrebarile adresate.
Ne face placere sa constatam ca in ultimul timp cele mai multe intrebari sunt cele legate de pregatirea pedagogica a educatoarelor, experienta lor profesionala, succesele obtinute in integrarea copiilor in activitatea scolara si chiar parerile invatatoarelor despre copiii care au frecventat gradinita noastra.Statutul de profesor pentru invatamantul prescolar este o recunoastere a pregatirii lor profesionale, dar in acelasi timp si o responsabilizare pentru o buna pregatire a copiilor pentru activitatea scolara.O alta intrebare frecventa a parintilor este cea legata de activitatile optionale care se desfasoara in gradinita.
Exista o lege care interzice desfasurarea activitatilor optionale in gradinitele de stat . S-a constatat insa ca orice lege poate fi incalcata, asa ca parintilor li se da un tabel cu activitatile optionale la care doresc sa-si inscrie copiii. Aproape toti doresc toate activitatile optionale: engleza. dans, karate, pictura, uneori muzica si limba germana. Daca parintele semneaza, optionalele se desfasoara chiar daca legea interzice . S-a ajuns astfel ca educatoarea sa se trezeasca cu clasa goala pentru ca optionalele se desfasoara dimineata, cand in mod normal ea ar trebui sa desfasoare activitatile pe domenii experientiale (orele de invatare). As spune ca este o situatie tragica pentru ca pregatirea ta profesionala nu mai intereseaza, toti aleg profesorii de optionale chiar daca nu au pregatire de pedagogie prescolara. Ei lasa gradinitei un procent din banii incasati. Parintii la randul lor sunt multumiti ca nu mai trebuie sa-i duca ei pe copii la aceste cursuri. Nu pot sa exprim in cuvinte ce simte o educatoare care isi iubeste meseria, pregateste materiale didactice , face proiecte didactice si constata ca nu are copii pe care sa-i invete. Va las pe dumneavoastra sa spuneti cine este raspunzator de aceasta situatie si mai ales cum se poate remedia, dar este corect sa va ganditi si la aceste aspecte atunci cand spuneti ca nu invata nimic copilul la gradinita …
As dori totusi sa fiti convinsi de un lucru: nu rezisti mult timp in munca cu copiii daca nu pui suflet in ceea ce faci .

(Visited 183 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top