SI INSPECTIILE ISI AU ROSTUL LOR

In gradinita noastra s-a desfasurat zilele trecute un cerc pedagogic – un schimb de experienta la care au participat colege de la toate gradinitele din sector, doamna inspector de sector si doamna inspector scolar general. Cercul pedagogic s-a desfasurat la grupa mare si a constat intr-o activitate demonstrativa cu copiii si un workshop.
Este o mandrie a fiecarei gradinite ca atunci cand este gazda a unui astfel de eveniment sa se prezinte cat mai bine posibil. Toate educatoarele vin cu propuneri de realizare a activitatii demonstrative care imbraca la final forme cat mai neasteptate.
Asa s-a intamplat si anul acesta , tema cercului „Curios de mic in lumea stiintelor” ne-a dat posibilitatea sa incercam si noi la gradinita o serie de reactii chimice interesante utilizand: bicarbonat, coloranti alimentari, sfecla si varza rosie, otet.

Activitatea i-a facut fericiti pe copiii prezenti si a fost o surpriza neasteptata pentru toti.

Cand a venit la cercul pedagogic doamna inspector general a dorit sa viziteze gradinita si a intrat pe la toate grupele de copii. La mine au intrat doamna director, doamna inspector  si doamna inspector general pe la ora 9:30, atunci  cand ma pregateam sa incep activitatea didactica. Aveam programata o activitate de lipire:- „Tablou cu frunze de toamna”.

                                

Ma asteptam ca cele 3 doamne sa intre, sa se uite putin si sa plece dar nu a fost deloc asa.
Doamna inspector general s-a asezat intre copii pe un scaunel liber si a ascultat cu interes intrebarile mele si raspunsurile copiilor. A dat din cap in ritmul melodiei cat timp copiii au cantat 3 strofe din cantecul „Galbene si rosii frunze” si a ridicat dintr-o spranceana atunci cand o fetita a spus ca toamna frunzele copacilor sunt multicolore.
Abia cand s-a inchis usa dupa ce au plecat mi-am dat seama ce s-a intamplat si inca nu-mi vine sa cred. N-am mai vazut niciodata o doamna inspector care sa stea intre copii fara sa se grabeasca. Practic am fost evaluata prin munca mea, adica prin ceea ce au raspuns copiii si recunosc, mi-a placut cum s-au descurcat: au fost spontani si „la obiect”. Normal ca am avut emotii dar in adancul sufletului astept de mult acest moment- o sefa mare care sa vada si copiii. De regula celelalte sunt atat de preocupate de ceea ce scriem incat  de la atatea hartii au ajuns sa nu mai vada nici oamenii si nici copiii.
Bravo doamna inspector general!
Va multumesc ca ati vazut cum stralucesc diamantele pe care le slefuiesc eu!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top