Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
SA ALEGEM CE ESTE BINE PENTRU COPIII NOSTRI - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

SA ALEGEM CE ESTE BINE PENTRU COPIII NOSTRI

Zilele trecute mi-a atras atentia o stire prezentata la TV despre gradinita de vara . Se spunea ca vor fi preponderent activitati recreative, in aer liber, pentru exemplificare am vazut o activitate desfasurata in padurea Baneasa unde era pregatita o groapa cu noroi in care educatoarea a sarit ca sa le arate copiilor cum trebuie sa se murdareasca cu noroi. Cunosc parerea psihologilor cum ca murdarirea este buna, sunt de acord ca nu trebuie sa-i certam pe copii daca vin murdari de la joaca, este distractiv pentru toti sa sarim in baltoacele care se formeaza de la ploaie sau sa dansam pur si simplu intr-o ploaie de vara,ne simtim bine cand facem constructii in nisipul ud, dar nu pot sa inteleg de ce trebuie sa ne facem singuri o groapa cu noroi in care sa ne murdarim cat mai mult . Educatoarea respectiva, incaltata si imbracata intr-o fusta de strada a sarit pur si simplu in groapa cu noroi; nu am vazut si cum s-au descurcat copiii dar am fost informati si de pretul in euro pe care trebuie sa-l achite parintii pentru ca si copiii lor sa aiba parte de astfel de distractie. As fi inteles mai bine daca vedeam un traseu aplicativ care sa cuprinda si saritura peste groapa cu noroi in care unii copii ar fi cazut si s-ar fi murdarit,nu pot sa inteleg insa de ce o educatoare trebuie sa-i invete pe copii cum sa sa murdareasca.
Ce vreau sa spun? Sa-i lasam pe copii sa se murdareasca atunci cand au ei chef sa faca asta, sau pur si simplu cand se intampla; nu cred ca este distractiv sa ne impuna cineva sa facem asta dar cu siguranta ca parintii vor alege ce este mai util pentru copiii lor.

Imi place sa vad cum se joaca parintii cu copiii lor in parc . Cei mai multi sunt alaturi de copii la aparatele de joaca, le dau indicatii cum sa le utilizeze, au grija sa nu se accidenteze. Langa mine era insa un baietel care se juca cu o masinuta si in acelasi timp facea un joc distractiv cu taticul lui . Copilul era fericit, din cand in cand auzeam: ,, Inca o data , tati, mai vreau o data.”‘ Am fost surprinsa sa constat ca repetau impreuna tabla inmultiriii. Metoda era insa chiar distractiva . Copilul stia ca tabla inmultirii este o adunare repetata, o invatase pe cea cu 5, care se retine mai usor si descoperea singur alte rezultate .De exemplu :4×6=? Copilul stia 4×5=20 si mai aduna pe degete inca 4 si dadea raspuns4x6=24. Se poate si prin scadere: 6×4=Copilul stia 6×5=30 apoi scadea 6 degete si dadea rezultatul 24. Era chiar distractiv. Am aflat apoi ca era in clasa intai, nu invatase inca la scoala dar tatal a considerat ca se pot juca asa. Cu totii stim cat de greu ne-a fost sa retinem tabla inmultirii, metoda folosita de acest parinte este utila si distractiva, in plus repeta cu copilul si operatiile de adunare si scadere si se distrau impreuna ,nu cred ca faceau ceva rau. Ati putea sa incercati, nu este o memorare mecanica, dezvolta gandirea logica.
Ca orice parinte sunt foarte mandra de copiii mei. Imi amintesc ca fata mea era foarte silitoare la scoala dar s-a intamplat sa vina cu o nota mica la lucrare la limba romana . Am vrut sa o cert dar am intrebat-o de ce nu a stiut . Raspunsul ei a fost sincer: Nu pot sa citesc cartea asta, nu imi place. Era vorba de Amintiri dein copilarie de Ion Creanga . I-am raspuns pe loc: „Nu-i nimic, am sa citesc eu”.Era duminica si am citit toata cartea cu voce tare, frumos, cu intonatia necesara, am ras si ne-am distrat toti din familie, am facut fiecare comentarii. Imi amintesc cu placere de aceasta zi si sunt mandra ca am procedat asa. Rezultatul a fost ca la amandoi copiii le-a placut romanul copilariei scris de Ion Creanga si au luat note mari la examenele unde au avut acest subiect.
Eu am convingerea ca orice parinte poate sa faca tot ce este mai bine pentru copilul sau , pentru ca este ghidat de dragostea pe care i-o poarta.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top