Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
LUCRURILE SIMPLE FAC OAMENII FERICITI - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

LUCRURILE SIMPLE FAC OAMENII FERICITI

In viata totul se invata. Invatam in familie, la gradinita, la scoala, la facultate, invatam din carti, din experienta celorlalti, din propriile noastre greseli… Si totusi copiii incep sa se diferentieze tot mai mult pe masura ce cresc. Unii dintre ei vor deveni oamenii de succes, pe care toti ii cautam: veseli si placuti , care tot timpul stiu sa-ti sara in ajutor, sa-ti spuna o vorba buna, care prin insasi prezenta lor creeaza o buna-dispozitie. La polul opus sunt cei vesnic tristi si pusi pe cearta , carora nu le iese nimic si pe care nu-ti doresti sa-i ai aproape .

Ce vreau sa spun? Sta la indemana dumneavoastra, a parintilor sa va formati copiii asa cum vreti sa fie . Nu ramaneti indiferenti daca constatati ca au devenit introvertiti, ca nu mai stiu sa rada sau ca au exces de griji, nu-i lasati sa devina adulti in miniatura. Faceti-va timp sa le cunoasteti prietenii, sa radeti impreuna de o gluma, sa vizionati spectacole vesele, sa va bucurati impreuna de frumusetile din natura. Si nu uitati ca dumneavoastra reprezentati modelul lor de viata, ca va imita.

Inteligenta poporului spune ca adevarata valoare a unui om se vede prin copii. Va rog sa va ganditi la asta. Parintii au devenit foarte grabiti sa-si instruiasca copiii cat mai repede . Foarte multi copii care abia au facut 3 ani iau ore de limbi straine: la engleza, franceza si germana. Ati auzit bine , trei limbi staine la trei ani plus imbogatirea vocabularului la limba materna. Dupa o viata traita intre copii va spun cu toata convingerea ca este prea mult,oricat de geniali ii credeti. Puteti sa incercati numai cu engleza daca copilul nu are defecte de pronuntie si daca cineva din familie poate repeta cu el cuvintele pe care le invata cu un profesor care stie ca la aceasta varsta metoda principala de invatare este jocul.

Va propun ceva foarte util. Incercati in aceste zile sa va invatati copiii sa ofere flori . Aveti destule de facut: Trebuie sa le spuneti de unde vin florile, cum se numesc , de unde le cumparam, cum sunt ingrijite, de ce oferim flori, cum le tinem in mana, ce spunem cand oferim flori … si nu in ultimul rand sa nu uitam sa zambim atunci cand le oferim. Experimentati ce ati invatat oferind flori mamei, bunicilor, prietenelor, doamnelor educatoare , nu trebuie sa le alegeti pe cele mai scumpe, faptul ca v-ati gandit la ele le va face fericite pe toate. Sunt convinsa ca este foarte important sa-i invatam pe copiii cum sa ofere si sa primeasca flori.
Va rog sa va faceti timp sa cititi cu atentie concluziile la care ajung cei care lucreaza ani multi cu copiii si va rog sa va ganditi unde va incadrati.

LUCRAND CU COPIII
Daca un copil traieste in mijlocul criticilor,
invata si el sa condamne.
Daca traieste intr-o lume ostila,
invata sa se razboiasca.
Daca traieste inconjurat de fricosi,
invata si el sa se teama.
Daca un copil traieste in vesnica mila,
invata sa se autocompatimeasca.
Daca traieste intre cei ce l-au ras,
invata sa fie timid.
Daca un copil traieste intre gelosi,
invata ce inseamna invidia.
Daca un copil traieste cu vesnice invinovatiri,
invata sa se simta vinovat.
Daca un copil traieste in incurajare,
invata sa aiba incredere.
Daca un copil traieste intre cei intelegatori,
invata si el sa fie rabdator.
Copilul care este laudat
invata, la randu-i sa aprecieze.
Daca un copil traieste inconjurat de iubire,
invata sa iubeasca si el.
Daca un copil traieste intre cei ce-l aproba,
invata sa se placa pe sine insusi.
Daca cei din preajma ii acorda recunoasterea,
copilul invata ca este bine sa ai un scop.
Daca traieste intr-un mediu ce daruieste,
copilul invata ce este generozitatea.
Daca un copil traieste intre cei cinstiti si sinceri,
invata ce inseamna adevarul si dreptatea.
Daca copilul traieste sentimentul sigurantei,
invata sa aiba incredere in sine.
Daca un copil traieste inconjurat de prietenie,
invata ca este placut sa traiesti in aceasta lume.
Daca sufletul tau este senin,
copilul tau va castiga pacea mintii.

„Ce anume invata copilu tau?’
(Scrisa in 1954, de Dorothy Law Nolte)

(Visited 279 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top