Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
LECȚIE PENTRU PĂRINȚI: CUM SĂ-I ÎNVĂȚAȚI PE COPII CÂTEVA INFORMAȚII UTILE DESPRE CÂINI - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

LECȚIE PENTRU PĂRINȚI: CUM SĂ-I ÎNVĂȚAȚI PE COPII CÂTEVA INFORMAȚII UTILE DESPRE CÂINI

Majoritatea dintre noi trăim un stres suplimentar atunci când știm că suntem filmați.Este de la sine de înțeles că acest sistem de educație ,,on line” este dificil și pentru cadrele didactice care deschid ușa clasei lor pentru toți cei care au acces la aceste vizionări și automat prestația lor dă naștere unor comentarii uneori răutaciose privind calitatea actului didactic. Sigur că mare parte din munca noastră a căzut automat în treaba părinților, dar nimeni nu a dorit să fie așa. Ca mama, totdeauna am simțit că școala orientează, ne dă repere despre ce ar trebui să învețe copilul, dar pentru a recepționa informațiile, părintele trebuie să se implice .

Referitor la videoclipul ” Câinele, prietenul omului” , unii ar putea spune că a fost o activitate de observare. Colegele educatoare știu însă că nu au fost realizate anumite etape importante cum sunt sintezele parțiale , sinteza generală, evaluarea finală. În condițiile date nici nu mi-am propus acest lucru, pentru că nu exista posibilitatea dialogului deschis cu copiii și nu se poate aplica metoda de învațare prin descoperire. Așa că vă sugerez tot dumneavoastră, părinților să-i întrebați pe copii:
Ce are câinele la cap? Cu ce este acoperit corpul lui? Câte picioare are? Cum îl îngrijim? Ce trebuie să facem ca să nu îi supărăm pe câinii pe lângă care trecem? Cum se apără câinele?
Este indicat în funcție de vârsta pe care o are copilul, să supilmentați volumul de cunoștințe transmise prin întrebări de genul:
Câinii se îmbolnăvesc?
Unde îi ducem atunci când nu se simt bine? Ce fel de medic îngrijește animalele?
Care este de obicei cauza îmbolnavirilor?(Hrana inadecvata, insecte, accidente)
De ce ii vaccinăm?
Ce trebuie să-i invățăm pe câinii de companie ca să nu ne transmită microbi?( De fiecare dată când vin de la plimbare să aștepte să fie spalați.)
Sunt foarte multe rase de câini, unii excelează prin frumusețe , alții prin inteligență.
Există câini care primesc salariu pentru munca depusă: polițiști, însoțitori pentru persoanele cu handicap , salvamontiști , etc.

Dragi părinți, știu că ați obosit, cei cu care am vorbit spun că nu au crezut că poate fi așa de greu să faci zi de zi lecții cu copiii; dar psihologii spun că 80 % din inteligența copiilor se formează până la 7 ani . Nu ne permitem să lăsăm totul la întâmplare . Trebuie să ne facem timp și pentru ei, iar eu simt din nou nevoia să vă reamintesc ce spunea Comenius:,, Omul ca să devină om, trebuie format!”

Mai jos găsiți filmarea ” Câinele, prietenul omului”

(Visited 501 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top