Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
LE-AU INCURCAT PE TOATE RAU DE TOT - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

LE-AU INCURCAT PE TOATE RAU DE TOT

Suntem in ultima luna de vara si ne gandim tot mai des ca in curand va incepe scoala. Cand? Nu se stie sigur . Am fost anuntati prin ordin de ministru ca anul acesta anul scolar va incepe pe 9 septembrie, dar doamna prim-ministru a a cerut ca data de incepere a scolii sa fie 16 septembrie. Asociatiile de parinti si elevi nu sunt de acord, deoarece anul scolar s-ar finaliza in plina vara, iar copiii ar trebui sa-si sustina examenele pe timp de canicula.Asa se face ca data de debut al anului scolar oscileaza saptamanal intre 9 sau 16 septembrie. Nimic nu e batut in cuie, asa ca trebuie sa avem rabdare, cu siguranta va incepe..
Cred ca cel mai important este cu cine vom incepe ,deoarece am vazut ca rezultatul la examenul de titularizare este tragic. Procedura este urmatoarea: dupa ce ai obtinut diploma de absolvent al scolii la specialitatea pe care o ai, trebuie sa te prezinti la examenul de titularizare care iti asigura un post intr-o unitate de invatamant. Daca ai o medie mare ai prioritate la repartitie si poti obtine unitatea scolara pe care o doresti . Eu am dat un astfel de examen si va asigur ca nu este usor. Dupa 10 ani de cand profesam ca educatoare, a trebuit sa dau acest examen de titularizare ca sa ma pot muta de la o gradinita la alta . Asa erau legile atunci, daca mai asteptam un an ma puteam muta prin transfer. Imi aintesc ca eram mama tanara cu doi copii mici si a trebuit sa recitesc toate operele literare pe care le-am studiat in liceu, apoi sa-mi reactualizez cunostintele de gramatica si de specialitate. Rezultatul a fost dupa efortul depus , am fost printre primii pe lista de admisi si sunt foarte mandra de asta si acum. Nu-mi pot imagina cum poate un cadru didactic sa se prezinte la un examen si sa ia nota 1,2, 3, 4, sau sa iasa din sala de examen dupa ce s-au dat subiectele , este dezonorant sa le ceri copiilor sa invete cand tu nu stii nimic. Este bine de stiut ca examenul de titularizare se promoveaza cu medie peste 7 . Doamna ministru Andronescu a promis ca toate cadrele didactice care au obtinut note foarte mici sau care au iesit de la examen nu vor mai obtine posturi de suplinitori la catedra. Intre timp si dumneaei a fost demisa si sunt convinsa ca vom avea si anul acesta profesori care nu sunt nici macar de nota 5. Eu chiar cunosc o fosta colega care a dat acest examen de 3 ori si de fiecare data nu a luat mai mult de nota 4. Cate sanse le mai oferim unor astfel de tineri si cum de nu are cunostintele necesare daca a absolvit o scoala de specialitate,are titlul de profesor pentru invatamantul prescolar, ce a invatat ani in sir? Eu sunt convinsa ca va avea post si anul acesta, are deja si continuitate. Trebuie sa intelegem ca rezultatul concursului de titularizare se datoreaza in primul rand faptului ca acesti tineri sunt absolventi cu diploma al unor scoli superioare si in realitate nu stiu nimic, copiaza tot ce pot din calculator si nu au capacitati intelectuale. Avem o multime de inspectori care cunosc aceste lucruri de ce nu face niciunul nimic?
Trebuie sa mentionez si cazul unei tinere profesoare din judetul Galati care a dat examenul de titularizare de mai multe ori si a obtinut de fiecare data nota peste 9. Anul acesta a luat nota 10, dar tot nu se poate titulariza, pentru ca nu sunt posturi sccoase la concurs pentru specialitatea stiinte socio-umane. Ati inteles bine. In tara cu profesori la clasa care au obtinut sub nota 5,nu exista un post pentru titularizarea unui profesor de nota 10, cum se poate asa ceva? Este timpul sa nu ne mai umilim tinerii destepti, in ei ne este speranta.
Este timpul sa ne amintim cum ni s-a promis ca la inceputul anului scolar ca toti elevii vor beneficia de 250 de lei bani pentru rechizite. Ati ghicit: nu mai sunt bani la buget, nu se mai aplica aceasta decizie.
De mai multi ani se tot vorbeste despre o masa calda care sa se dea copiilor la scoala . Ce credeti?Se vor aloca cate 2 lei pentru ca fiecare copil ca sa manance ceva la scoala.
Anul acesta ar fi trebuit sa se aplice hotararea ca gradinita sa fie obligatorie de la grupa mijlocie ,va este clar ca nu se poate onora.
Sa asteptam inceputul anului scolar ca sa vedem cum arata scolile. Nu stiu de ce dar am convingerea ca si anul acesta vom avea destule scoli cu grup sanitar in curte.
In situatia in care ne aflam eu sunt sigura ca demiterea ministrului educatiei este mai degraba o retragere la buna intelegere in momentul in care si-a dat seama ca nu poate onora nicio promisiune facuta cu fast. Nu stim daca viitorul ministru va reusi o imbunatatire a invatamantului, stim cu totii ca ,, fosta ” a avut mai multe mandate si atat a putut.
In momentul acesta, Finlanda este tara cu cel mai ridicat nivel de trai. Stiti de ce ? Ei au inteles ca totul este posibil daca oamenii sunt bine instruiti si au investit in invatamant .

Oare exista si la noi cineva care sa ridice invatamantul din groapa in care se afla ?

(Visited 145 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top