INCOTRO MERGEM?

 

Traim cu totii sub impresia alegerilor europarlamentare care tocmai s-au incheiat. Romanii au mers la vot cu dorinta acerba de a se schimba ceva in tara, de a fi condusi de oameni competenti, bine-pregatiti, cinstiti si iubitori de tara. Toti suntem entuziasmati ,se pare ca shimbarea se va produce, dar ce impact va avea asupra noastra?
Atentia mi-a fost atrasa din nou de doamna ministru al invatamantului Ecaterina Andronescu care a declarat intr-un interviu televizat ca are convingerea ca presedintele PSD, Liviu Dragnea isi va da demisia in urma rezultatelor alegerilor. Asta pentru ca au pierdut alegerile si un numar relativ mic din partidul lor vor face parte din Parlamentul European. Nimeni nu si-a pus problema de ce doamna ministru nu si-a dat demisia cand un copil de 3 ani s-a innecat luna trecuta in haznaua cu fecale unde copiii mergeau sa-si faca nevoile . Ma cutermur de cate ori imi amintesc cum a murit acel copilas. Au dat-o afara pe directoarea gradinitei si au considerat cazul incheiat. De ce aceasta doamna ministru aflata la al patrulea mandat nu a facut ceva ca sa nu mai existe scoli fara grupuri sanitare moderne? De ce nu si-a dat demisia dupa acest caz groaznic? Probabil ca a uitat deja , este la o varsta inaintata…
Am vazut in reportajele filmate cum romanii din diaspora stateau la un rand interminabil ca sa voteze si dupa mai mult de 10 ore de ateptare multi dintre ei nu au reusit sa -si indeplineasca un drept al lor . Cine este vinovat? Haideti sa ne uitam direct la Ministrul de Externe Teodor Melescanu care sta de multi ani in fotoliul comod al ministerului si considera ca nu putea face nimic. Este adevarat, un om atat de batran ar trebui sa stea la casa lui ,la pensie , nu sa conduca un minister atat de important. In mod sigur a uitat si el ca in 2014 cand au fost alegeri parlamentare , tot domnia sa era ministru si a promis ca va imbunatati sistemul de votare din diaspora. Eu cred ca oamenii acestia care ocupa functii importante ar trebui numiti in urma unor examene grele si corecte, care sa arate ca au competentele necesare. Eu nu am nimic cu oamenii de varsta a treia, ii respect, dar cred ca ar trebui sa se retraga la timp si daca nu o fac sa avem legi care sa -i oblige sa nu mai ocupe cele mai importante functii.
Cred ca este timpul sa avem incredere si in tineri, ei au viteza de reactie si rapiditate in gandire care ii ajuta sa ia deciziile cele mai bune in timp scurt.
Este timpul sa vedem si tinerii minunati ai tarii.

(Visited 304 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top