Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
FORMEAZA MULTIMI CU OBIECTE DE ACELASI FEL SI ASEAZA-LE IN DIFERITE LOCURI DIN CLASA - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

FORMEAZA MULTIMI CU OBIECTE DE ACELASI FEL SI ASEAZA-LE IN DIFERITE LOCURI DIN CLASA

Dupa ce i-am invatat pe copii sa formeze multimi este foarte bine sa-i facem sa utilizeze corect cuvintele care definesc pozitiile spatiale. Aceste activitati se realizeaza tot in perioada de prenumarat si ii ajuta foarte mult sa inteleaga si sa rezolve corect cerintele educatoarei . Mai concret , copiii trebuie sa inteleaga semnificatia cuvintelor: sus,jos, pe, sub, langa, deasupra, dedesupt,intre, in,peste,stanga, dreapta in fata, in spate, aproape, departe . Chiar daca dumneavoastra ,parintilor vi se pare usor , va rog sa selectati aceste cuvinte in functie de varsta. La varsta de 3 ani se folosesc doua pozitii intr-o activitate si se incepe cu cele mai des utilizate iar pe masura ce copiii cresc se pot utiliza si 4-6 pozitiii intr-o singura activitate, depinde si cat sunt copiii de receptivi .
Exemplu: Toate fetitele sa ia in mana cate o papusa si toti baietii sa ia cate o masinuta. Puneti toate papusile pe masa si toate masinutele sub masa.Ce am format pe masa? Te rog sa imi arati. Urmaresc sa formeze prin incercuire multimea de papusi si multimea de masinute, apoi sa verbalizeze: Multimea de papusi se afla pe masa, multimea de masinute se afla sub masa.

Se pot organiza jocuri de tipul ,, Unde se afla jucaria?” Pot denumi jucariile care se afla pe covor, pe aragaz, pe dulap, in dulap, langa etajera,intre cele doua masinute este un tractor etc. Cele mai dificile pentru copii sunt pozitiile definite de cuvintele deasupra, dedesupt, stanga, dreapta, recomand ca pe acestea sa le utilizam la grupa mare, cand le vom reactualiza si pe celelelte pentru a ne asigura ca toti copiii le cunosc.
Asa cum v-am mai spus , activitatile cu copiii de gradinita reprezinta actul de creatie al celui care lucreaza cu ei. Pentru acest tip de activitati trebuie sa aveti in vedere sa denumeasca corect pozitia unde se afla obiectul dar si sa aseze el obiectul acolo unde i se cere .
Exemplu: Mingea se afla sub masa. Am asezat masinuta langa tractor. Si nu uitati: Multimile se formeaza cu obiecte de acelasi fel, ca sa putem sa le denumim folosind notiunea gen. Acestea sunt cuvinte uzuale, care vor face parte din vocabularul activ al copiilor, este important sa inteleaga bine semnificatia lor, mai ales ca ne vor fi de folos si in alte activitati.

 

(Visited 1.431 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top