Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
ESTE BINE SA IMPARTASIM CEEA CE STIM - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

ESTE BINE SA IMPARTASIM CEEA CE STIM

 

Cand aveam 20 de ani am participat la olimpiada nationala de istorie. Eram in anul 5 la Liceul pedagogic si imi amintesc ca am studiat mult pentru acest concurs, unde m-am intrecut cu cei mai buni elevi din tara.Ca tanara educatoare ma intrebam adesea daca a meritat efortul pe care l-am facut ca sa am atatea cunostinte despre istoria noastra, a romanilor. Viata mi-a demonstrat ca am putut sa-mi utilizez cunostintele de istorie si la gradinita, copiilor din grupa mare le plac povestile despre stramosii nostri . Imi amintesc ca am fost cu ei la Muzeul de istorie unde am avut surpriza sa gasim si o copie fidela a Columnei lui Traian. Am inceput sa le explic copiilor si parintilor care ne insoteau ce vedeam pe placile columnei si am constatat dupa cateva minute bune ca in muzeu se facuse o liniste deplina, nu se auzea decat glasul meu. Le spuneam cu toata pasiunea ce stiam, iar copiii erau foarte atenti si intelegeau iar parintii ma priveau admirativ. M-am simtit foarte bine , m-am bucurat ca pot sa transmit ceea ce stiu.
As fi dorit sa vad Columna lui Traian originala, cea de la Roma dar credeam ca este un vis imposibil de realizat. Si totusi, baiatul meu mi-a facut cadou de Craciun o excursie la Roma .Cand i-am spus ca este un dar prea costisitor mi-a dat cel mai frumos raspuns:,,Lasa mama, cine m-a facut om mare? „Saptamana trecuta am fost si am vazut-o in toata splendoarea ei. Este in acelasi loc unde a ridicat-o Apolodor din Damasc in anul 113, asteptandu-ma parca si pe mine sa ma duc sa o vad. M-am pregatit temeinic, mi-am reimprospatat cunostintele pe care le aveam si am invat alte lucruri noi pe care le-am spus cu bucurie la toti care au vrut sa ma asculte. Stiu povestea lui badea Cartan, care a mers pe jos pana la Roma ca sa vada Columna lui Traian, asa ca m-am asezat si eu langa ea, emotionata ca sunt acolo, traind bucuria unui vis devenit realitate cu ajutorul copiiilor mei.


Am mai vazut la Roma si Muzeul Vaticanului, cu Capela Sixtina, o multime de picturi si sculpturi realizate de cei mai renumiti artisti ai lumii si va spun cu toata sinceritatea ca am cei mai grozavi copii ,  pentru ca ei mi-au dat posibilitatea sa vad si eu aceste minuni create de oameni.


Ce vreau sa spun? Daca va implicati in educatia copiilor si ii ajutati sa se formeze ca oameni adevarati, cu siguranta veti avea parte de bucurii nebanuite, pentru ca vor tine minte CINE I-A FACUT OAMENI MARI.

(Visited 184 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top