Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
E VREMEA COLINDELOR... - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

E VREMEA COLINDELOR…

Cati dintre dumneavoastra ati deschis usa la colindatori ca sa va colinde? Eu, DA, le-am deschis la toti. Cum mi-ar sta mie, educatoare care invat copiii sa colinde sa nu deschid usa la colindatori ? Sunt multumita, au fost vreo 10 cete de colindatori : cantareti de la biserica cu colinde grele, cantate pe voci, colindatori de peste 18 ani care cantau pe holul blocului asteptand ca oamenii sa deschida ca sa-i vada si cei mai multi colindatori :copii. Anul acesta au cantat aproape toti „Domn,Domn sa-naltam”. Mi-au placut cel mai mult cetele de copii alcatuite din copii de scoala si copii de gradinita.
Unii parinti sunt categorici : nu-si lasa copiii la colindat gandind:”ce,eu nu pot sa le dau covrigi, mere, portocale sau nuci? Avem de toate, nici nu se uita la ele…”
Stiti ce ingnora acesti parinti? Stralucirea din ochii copiilor colindatori. Toti cei care m-au colindat  sunt copii care cu siguranta nu duceau lipsa de colindete; dar cantau cu atata pasiune erau atat de fericiti de curajul pe care il au, de faptul ca sunt ascultati iar colindetele le meritau.
Nu-i inteleg pe oamenii care nu le deschid usa colindatorilor. Unii se tem , altii sunt  comozi, altora nu le pasa. I-am spus unui vecin  sa se pregateasca de colindatori si am crezut ca l-am convins. De dimineata l-am laudat pentru nepotul lui care m-a colindat si care era foarte fericit. S-a uitat mirat la mine, habar nu avea ca nepotul lui a fost in bloc pentru ca el nu a deschis usa la colindatori. Mi-a fost mila de el, ii venea sa planga de necaz.
Eu le-am spus copiilor de la gradinita sa colinde; nu stiu cati au colindat dar eu am avut bucuria sa ma sune o mamica ca sa ma colinde fetita ei la telefon. Cand m-a intrebat daca primesc cu colindul am crezut ca sunt la usa- casa era curata,mirosea a cozonac cald,din pacate stam departe dar tot a fost foarte frumos. Va multumesc inca odata pentru colindul frumos  si pentru urarile din glasuri de copii.

FLORILE DALBE
Şi mai ales în iarna asta lăsaţi copiii să colinde!…
Să nu se-nchidă nici o poartă în preajma lor şi nici un semn
Să nu-i oprească, din curatul şi sfântul datinei îndemn;
O, mai ales în iarna asta lăsaţi copiii să colinde!…
Când argintiile lor graiuri vor îngâna „Florile dalbe”
Gândiţi-vă că nu e dată închipuirii omeneşti,
O mai aleasă întrupare de sol al vrerilor cereşti
Ca argintiile lor glasuri când vor cânta „Florile dalbe”.

Elena Farago

Craciun fericit cu sanatate, fericire si mese imbelsugare. Sa vina mosul cel mai bogat!

(Visited 530 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top