Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
E UTIL SI PLACUT - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

E UTIL SI PLACUT

Astazi am sa va povestesc despre vecina mea, doamna P.  Ne cunoastem de peste 30 de ani , locuim pe aceeasi scara de bloc dar tot timpul am fost ocupate, nu am comunicat, ne-am salutat si atat. Imi place sa o privesc cand ne intalnim pentru ca saluta dar si zambeste. De ceva timp o vad  impreuna cu nepotul; si el este printre putinii copii din bloc care saluta persoanele cunoscute.
In ultimul timp ma mai intreaba si cate ceva despre gradinita stiind ca sunt educatoare. Mi-a facut mare placere sa constat cat de mult apreciaza aceasta doamna munca doamnei educatoare care se ocupa de nepotul ei. Comunica foarte bine cu copilul si se bucura de tot ce invata acesta in fiecare zi la gradinita.
Mi-a povestit ca in fiecare zi cand merg spre gradinita isi aleg o tema despre care vorbesc: despre pasari, despre copaci, despre cer, cum este vremea… Uneori stau si 10-15 minute ca sa se se uite impreuna la un pom care le place. Copilul ii spune ce a invatat la gradinita, ea ii mai spune ce mai stie si ea, uneori mai si greseste si nepotul ei o corecteaza:”doamna a spus asa…”.
Nu-mi venea sa cred ce aud. Aceasta doamna simpla, fara studii de specialitate face zilnic cu nepotul ei ceea ce noi numim la gradinita ïntalnirea de dimineata”.
De unde aceasta pedagogie innascuta?Fara indoiala din dragoste, din dorinta de a-si vedea nepotul pe zi ce trece mai destept; si ca sa va dati seama si mai bine de frumusetea morala a acestei bunicute si a intregii familii din care face parte vreau sa va mai spun ca nepotul este infiat. Mi-a spus ca el nu stie si nici nu crede ca trebuie sa vorbeasca despre asta cu el.Sunt niste oameni obisnuiti, fara posibilitati materiale iesite din comun, procedurile de infiere au durat foarte mult si le pare rau ca nu au optat de la inceput pentru infierea a 2 copii. Important este ca toti sunt fericiti impreuna.
La noi la gradinita majoritatea copiilor vin cu autoturismul  parintilor. Ar fi foarte indicat sa vorbiti cu copiii despre vreme , despre cum se circula, despre unde se afla gradinita , care sunt vecinii ei, despre ce indica semnele de circulatie…si alte subiecte utile care va sunt la indemana si pot sa va dea o buna-dispozitie de dimineata.Incercati sa fiti joviali dimineata si radeti cu copilul dumneavoastra. Veti vedea ca intreaga zi veti avea o stare buna.
Si nu uitati: prin exemplul personal copiii dumneavoastra se vor obisnui sa salute si din proprie initiativa.

DEFINITII:
salutul= deprindere de comportare civilizata
deprindere= componenta automatizata a activitatii constiente
                   -se formeaza prin repetitii
                   -sta la baza obisnuintelor

(Visited 38 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top