E TIMPUL SA TE RETRAGI !

Fiecare dintre noi ne facem din cand in cand bilantul, adica tragem linie si socotim ce am facut intr-un interval de timp. Eu va pot spune ca am implinit 40 de ani de cand sunt educatoare, timp in care am crescut si educat aproximativ 1000 de copii. Am constatat ca inca de la gradinita copiii incep sa se difetentieze din punct de vedere al capacitatilor intelectuale, in fiecare grupa sunt varfuri, copii care promit mult, manifesta, aptitudini , talent chiar pentru anumite discipline. Adeseori imi imaginez cum au evoluat acesti copiii, mi-ar placea sa-i vad in functiile de conducere din fruntea tarii, pentru ca ei reprezinta speranta noastra de mai bine. Probabil ca mare parte dintre copiii destepti si-au gasit locul in alte tari iar cei ramasi au realizat deja ca functiile cele mai importante sunt ocupate de batranii care isi permit sa nu iasa la pensie pentru ca oricum nu se obosesc la serviciu .
La invatamant avem in fruntea Ministerului pe doamna Ecaterina Andronescu. Are 70 de ani si se afla la al patrulea mandat de Ministru al Educatiei . Acum a aflat de la jurnalisti ca sunt foarte multe scoli in tara care au toalete in curte si a promis ca le va dota cu toalete moderne. Ce a facut pana acum ? Cu siguranta a uitat ca si in celelalte mandate situatia era la fel si era de datoria dumneaei sa faca ceva pentru copiii tarii.
In incercarea de a veni cu noutati in legea educatiei a hotarat sa faca un invatamant obligatoriu de 14 ani, dintre care 2 ani de gradinita: grupa mijlocie si grupa mare. Acest invatamant care este obligatoriu ,din cate stim noi este si gratuit .
V -ati gandit , doamna ministru daca sunt suficiente gradinite de stat care sa asigure inscrierea tuturor copiilor de la 4 ani? Poate ati hotarat sa faceti din nou grupe de peste 40 de copii; noi educatoarele batrane asa am lucrat iar noi nu primim la pensie spor de munca grea. Ma intreb si de unde veti gasi cadre didactice competente. Cele mai bine pregatite au ramas cele care au la baza liceul pedagogic si care sunt acum in prag de pensionare . Dumneavoastra le-ati scolit pe cadrele tinere in colegii pedagogice sau la Spiru Haret, au primit titlul de profesor dar cand au ajuns intre copii au vazut si ele ca nu stiu nimic. Asa s-a ajuns la situatia ca aceste tinere care au salariu de profesori, invata meserie de la educatoarele si invatatoarele cu liceu pedagogic, care nu au titlu de profesor , au salarii mai mici dar ele pun bazele formarii copiilor pentru ca ele chiar au invatat cum. Sunt sigura ca si acel domn ministru care a fost inaintea dumneavoastra si-a luat o diploma tot de la o astfel de facultate unde nu a invatat nici cum sa vorbeasca corect. Ne-ati invatat ca cea mai importanta este hartia , nu cunostintele noastre ; cei bine pregatiti reprezinta un pericol la scaunele pe care le ocupati de atata timp.
Eu am convingerea ca doamna ministru Andronescu nu se consulta cu nimeni in luarea deciziilor si oricum nu indrazneste sa o contrazica nimeni pentru ca are atata experienta de conducere . Multi ani a fost si rector al Universitatii Politehnice si acolo a incurcat cum a vrut ea lucrurile; ii punea pe studentii la calculatoare sa invete chimie, la ce le trebuia oare?Copiii aceia destepti nu intelegeau de ce erau umiliti sa invete si la facultate discipline neinteresante pentru ei, care nu le foloseau in profesia pe care si-au ales-o..
Eu personal nu o pot respecta pe aceasta doamna ministru ; o consider o batrana care ar trebui sa renunte la aceasta functie care o depaseste. Nu doar noi, oamenii de rand imbatranim si aceasta doamna ar trebui sa-si recunoasca varsta pe care o are.
Din pacate mai sunt multi ministri foarte batrani care fac parte din actuala guvernare, care starnesc bataie de joc atunci cand vor sa spuna ceva. Oare cine ii va scoate la pensie?… stiu ca s-au ingrijit din timp sa aiba o batranete linistita, cu multi bani .

(Visited 400 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top