Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
DIAMANTELE INCEP SA STRALUCEASCA DE LA GRADINITA - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

DIAMANTELE INCEP SA STRALUCEASCA DE LA GRADINITA

In ultimul timp s-a mediatizat destul de des ca 80% din inteligenta copiilor se formeaza la varsta prescolara. Am 40 de ani de munca in invatamant si tot ma intreb daca este adevarat…dar sunt sigura ca gradinita are un rol important in dezvoltarea copiilor prescolari.

Acum cativa ani m-a oprit la metrou un tanar inalt, suplu, frumos , cu ochelarii aceia care iti dau un aer de om destept. Spontan si sigur pe el mi-a spus: „sunteti educatoarea mea”.
Incercam sa-i gasesc locul in noianul cu amintiri dar recunoasteam vag doar licarul acela din priviri. In situatiile acestea lucrurile se schimba; acum eu eram cea timida, speriata, surprinsa ca tanarul acesta frumos ma baga in seama.
S-a recomandat: Adrian X , student la Politehnica, olimpic international. Si a adaugat: „Dumneavoastra m-ati invatat sa gandesc”.
Era foarte frumos ceea ce auzeam dar nu puteam sa-mi asum un merit atat de mare. El a accentuat : „da doamna, atunci la gradinita am invatat sa-mi folosesc capul”.

Sigur, stiu ca formarea omului se bazeaza pe un cumul de factori: zestrea nativa, familia, scoala, factorii sociali chiar si geografici dar era atat de frumos ca si eu intram aici…

Alta data, pe strada, o masina a oprit brusc langa mine. Din ea a coborat un fost tatic care mi-a spus asa: „Copilul meu invata la George Enescu si e bun. Dumneavoastra mi-ati aratat ca are talent muzical atunci cand l-ati pus ca cante solist la serbare.”

Cred ca toti suferim de pacatul mandriei. Eu recunosc: ma mandresc cu diamantele acestea care au trecut si prin mainile mele si au reusit.

Si inca ceva: copiii spontani sunt indisciplinati. Dar e atat de bine sa fim spontani mai ales cand avem ceva frumos de spus…

La scoala am invatat ca: factorii dezvoltarii psihice sunt: EREDITATEA, MEDIUL si EDUCATIA. Toate acestea actioneaza ca un camp de forte dar intre acesti factori se interpune PERSONALITATEA copilului.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top