Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
DACA AS FI ... MINISTRUL INVATAMANTULUI - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

DACA AS FI … MINISTRUL INVATAMANTULUI


Toti parintii sunt preocupati de starea invatamantului, asa ca fiecare gaseste o multime de greseli legate de modul in care este condus la nivel de minister. Va propun insa  astazi sa va ganditi care este dorinta dumneavoastra cea mai mare legata de imbunatatirea sistemului de educatie si sa o scrieti la rubrica „Comentarii”; o singura propozitie in care sa va exprimati o singura dorinta si cine stie , poate cineva de acolo de sus va incerca sa rezolve macar cateva dintre ele. Sigur ca sunt acele dorinte cu vechime care intra de 30 de ani in programul fiecarui ministru si care se pare ca sunt de nerezolvat :
-scoli moderne, bine utilate si dotate cu materiale didactice atractive,
-grupuri sanitare corespunzatoare si curate,
-cadre didactice bine pregatite,
– manuale care sa fie in ajutorul copiilor……..si lista este deschisa.
Cred insa ca este timpul sa ne gandim si la alte lucruri care sa-i faca pe copii sa vina cu mai multa placere la scoala.
Eu daca as fi ministrul invatamantului as introduce ca materie obligatorie de studiu DANSUL. Ma refer la dansul care ne face sa ne simtim bine, cate putin din toate formele , modern, tango, hora ,sarba, sa fim capabili sa intelegem un spectacol de balet, deci nu performanta ci sa ne descurcam in functie de evenimentele la care participam.


Oamenii care danseaza sunt mai veseli, mai buni, mai comunicativi, mai frumosi si mai sanatosi pentru ca efortul fizic ii face mai rezistenti la imbolnaviri. Dansul inlatura depresia, tinerii care danseaza isi dau mainile si se imbratiseaza in mod firesc. Am citit ca in Grecia si in Filipine toti tinerii trebuie sa stie dansul popular reprezentativ al tarii lor. Eu am vazut ca la noi, la perecerile de familie mai sunt inca multi tineri care nu ies deloc la dans, stau numai la masa si butoneaza telefoanele. Am invatat la scoala ca educatia are ca obiectiv pregatirea copiilor pentru viata , sunt convinsa ca dansul trebuie sa faca parte din viata tuturor.
Eu ca mama mi-am dat baiatul la dans . A devenit mai curajos, mai ordonat , mai dornic de a fi in centrul atentiei , a legat prietenii, a vizitat o multime de tari . Imi amintesc ce l-a impresionat cand au fost in Scotia. Erau foarte obositi dupa un drum lung cu autocarul si abia asteptau sa se odihneasca . Au fost anuntati insa ca au vizionare , asa ca si-au tras custumele pe ei fara nici un chef . Cand au intrat in sala de spectacol surpriza: pe scena era un ansamblu din Ungaria ,care dansau Fagarasul nostru al naibii de bine. Mi-a spus ca a simtit ca i se urca sangele la cap , nu mai dorea decat sa fie cei mai buni si sa-i intreaca pe unguri ,pentru ca era dansul nostru . Au dansat ,, de au rupt scena” tot Fagarasul, iar la sfarsit ungurii i-au felicitat si au dat mana cu ei, recunoscand ca sunt cei mai tari. Sentimentul patriotic imbraca diferite forme si exista, pentru ca ne nastem cu el !

(Visited 139 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top