Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
CUM IL DESCOPERA COPIII PE DUMNEZEU? - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

CUM IL DESCOPERA COPIII PE DUMNEZEU?

Pentru fiecare parinte, momentul cand isi boteaza copilul este plin de emotie pozitiva. Este primul contact al copilului cu religia din care face parte. Parintii incep  apoi sa mearga cu ei la biserica si sa-i impartaseasca oricand doresc. Cei mai multi fac acest lucru in zilele de duminica si cand sunt sarbatori religioase, cu convingerea ca isi ajuta copiii sa creasca sanatosi, fiind ocrotiti de ingerii pazitori. Este de-a dreptul impresionant cat de multi tineri vin duminica cu copiii la biserica, chiar daca au bebelusi si afara este foarte frig.. Este bine de stiut ca toti copiii sunt primiti cu drag in biserica, ei au prioritate la impartasit inainte, in timpul si dupa slujba religioasa. Asa se face ca multi dintre  copii descopera biserica fiind in brate sau de mana cu parintii lor. Imi place sa-i vad cu cata bucurie trec cei mai maricei prin fata altarului ca sa primeasca Sfanta Impartasanie , apoi dulciurile de la parintele preot si de la alti oameni din biserica. Unii mai raman in biserica si se joaca in liniste , cat timp parintii lor mai stau la slujba si se roaga. Cand stiu sa vorbeasca copiii sunt invatati acasa de catre bunici sa spuna si ei rugaciuni. Atunci cand vin la gradinita si educatoarea le cere sa spuna o poezie multi dintre ei spun ” Ïnger, ingerasul meu”.
Noi, educatoarele , suntem sfatuite sa nu exageram la gradinita cu educatia religioasa, avand in vedere ca sunt copii de diferite religii. Fiecare educatoare procedeaza insa asa cum crede ea ca este bine pentru copiii grupei pe care o conduce.
Eu am inceput sa le spun copiilor poezia „Vino, Doamne, mai aproape!” cand se aflau in patut la somn. Ma plimbam printre patuturi  si recitam poezia frumos, cu intonatie,din ce in ce mai incet, ca sa se pastreze liniste si copiii sa poata sa adoarma cand li se face somn.
Rezultatul a fost ca intr-o saptamana copiii au invatat poezia foarte bine , fara sa fac cu ei nicio repetitie. Am aflat de la parinti care mi-au spus cat de frumos au recitat copiii lor acasa. I-am ascultat si eu si am constatat ca stiau nu numai versurile ,dar reproduceau fidel  pauzele si modulatia vocii, dupa exemplul meu. A fost o mare bucurie pentru mine sa constat placerea cu care copiii repeta aceasta poezie-rugaciune dar si acordul unanim al parintilor referitor la versurile acestei poezii.
Tot in educatia religioasa din gradinita se integraza si colindele, desenele pe care copiii le fac in ajunul sarbatorilor de Paste si Craciun, incondeierea oualelor , anumite cantece religioase.
Eu sunt un om obisnuit, care intru in biserica cu respect si cu frica de Dumnezeu dar cred ca nu este indicat sa incepem sa le povestim intreaga Biblie copiilor la o varsta frageda.
Religia este o intreaga filosofie pe care multi dintre noi nu au reusit inca sa o descopere. Este suficient sa-i facem pe copii sa stie ca au o religie, pe care este bine sa-i lasam sa o descopere la momentul potrivit, folosindu-se de mijloacele alese de ei insisi si sa nu abordam noi un caracter stringent.

                                 Vino, Doamne, mai aproape!

Doamne, care-n cer ne esti
Tata bun printre povesti,
Adu soarele in casa
Pune stelele pe masa
Painea calda sa ne-mbie, 
Si sa bem din apa vie.

           Doamne, lasa-ti har ceresc
           Pe copiii care cresc,
           Si ne apara in toate:
          Ganduri,fapte, vise, soapte.

Doamne, care-n cer ne esti
Tata bun printre povesti,
Adu-ti lumea mai aproape,
S-o deschidem intr-o carte!

(Visited 121 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top