Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
CUM II FACEM FERICITI PE COPII - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

CUM II FACEM FERICITI PE COPII

Este un lucru bine stiut ca natalitatea in tara noastra a scazut foarte mult in ultimii ani. Tinerii se hotarasc foarte greu sa se casatoreasca si cand o fac, amana cat pot momentul cand sa devina parinti. Parca nu au copilarit suficient , nu au starea materiala pe care si-o doresc, fiecare cuplu are motive pe care le autoapreciaza „bine intemeiate”. Cand in sfarsit se hotarasc sa faca acest pas barza intarzie sa vina si atunci se gandesc ca era bine s-o primeasca mai din timp. Uneori apeleaza la toate mijloacele medicale, religioase si babesti iar in momentul cand reusesc pana la urma sa devina parinti toti isi propun sa-i ofere „diamantului” tot ce-si doreste si sa nu-i impuna nicio regula.
Mai intai umplu casa de jucarii. Nu conteaza ca nu corespund varstei, copiii trebuie sa aiba toate jucariile nou aparute , dar si cele pe care parintii si le-au dorit si nu le-au avut atunci cand erau mici.
Este bine ca inainte de a le achizitiona sa vedeti si „sfatul specialistului”, carei grupe de varsta ii corespunde jucaria respectiva,altfel oricat s-ar bucura cand le primesc, veti constata ca in scurt timp nu mai prezinta niciun interes pentru copil si ocupa mult spatiu degeaba.
Am vazut parinti care au acasa  1-2 camere de joaca pentru copii, cu turnulete, obiecte de catarat, chingi, chiar si cosuri de baschet la marime naturala pe care nu le pot utiliza pentru ca se lovesc de pereti.
GRESIT! Nu le dau nicio satisfactie copiilor pentru ca nu are cine sa se intreaca cu ei si joaca singuri nu are niciun farmec. Lasati-le la locurile de joaca pentru copii, unde au bucuria de a se intrece cu altii.
In ultimul timp sunt la moda intre copiii de gradinita, jucarii foarte mici care reprezinta personaje din povesti si care pot fi folosite la „teatru de masa”. Aceste jucarii le dezvolta imaginatia si bucuria de a se juca impreuna.  Sunt accesibile din punct de vedere financiar, usor de manuit si iubite de copii.
Pentru ca va vad tot timpul preocupati de telefon , calculator si televizor, copiii va vor imita. Nu aveti prea mult timp sa va jucati cu ei, ii lasati prea mult timp pe programul de desene animate sau muzica pentru copii.
In scurt timp copiii vor avea propria tableta sau vor folosi frecvent smartphone-ul dumneavoastra . Am vazut parinti care isi considera copiii „geniali”pentru ca stiu sa butoneze aceste aparate. Copiii devin introvertiti, tristi, dependenti de aceste aparate. Psihologii atentioneaza ca folosite la varsta mica aceste aparate pot da copiilor deviatii psihice, chiar elemente de AUTISM.
ASA NU!!!
Ce vreau sa spun?
Copiii sunt cei mai fericiti  atunci cand dumneavoastra , parintii va faceti timp sa va jucati cu ei undeva afara,in parc. Asa ca ar fi foarte bine daca in programul dumneavoastra zilnic ar exista cateva minute numai pentru el, fara telefoane urgente, fara discutii cu alte persoane cunoscute , momentul acela cand sunteti numai al lui, cand alergati, va jucati impreuna cu mingea, ii permiteti sa utilizeze aparatele de joaca din parc, sa va povesteasca tot ce a facut la gradi si mai ales sa radeti impreuna. Si sa stiti ca nimeni nu va poate inlocui , fericirea aceasta numai dumneavoastra i-o puteti oferi, pentru ca sunteti UNICI.


(Visited 56 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top