Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
CUM ALEGEM ACTIVITATILE OPTIONALE DE LA GRADINITA? - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

CUM ALEGEM ACTIVITATILE OPTIONALE DE LA GRADINITA?

Activitatile optionale reprezinta un punct in plus il alegerea gradinitei de catre parinti. Optiunea lor este: cu cat mai multe, cu atat mai bine.
Anul trecut s-a dat lege sa nu se mai faca activitati optionale in gradinitele de stat si toti parintii si-au exprimat dezacordul,  asa ca s-au gasit solutii pentru a ocoli legea. Nu conteaza cat costa, daca copilului ii place, daca nu este obositor pentru el, parintele il da la toate optionalele: „Pentru copilul meu pot oricat”.
Pentru mine ca educatoare cel mai dureros este ca cei mai multi nu-si pun problema cand mai ramane timp si pentru activitatea noastra.
Parerea mea este ca o activitate optionala la grupa mica si doua activitati optionale la grupa mijlocie si mare sunt suficiente.
Nu va dati copiii la limbile straine daca au inca defecte de limbaj. Urmariti evolutia lor si daca in maxim 10 sedinte nu au invatat nimic este mai bine sa va retrageti. Nu toti profesorii sunt pregatiti pentru munca cu copiii mici, nu stiu sa le capteze atentia sau ei insisi au defecte de limbaj- vorbesc foarte repede si sunt greu de urmarit.
Ca educator nu mi-as da copilul la informatica. Fiti linistiti, au timp pentru asta!
In schimb sunt PENTRU activitatile optionale care inseamna miscare: dans, karate…
Cele mai folositoare cred ca sunt DANSURILE. Recunosc, sunt subiectiva, mi-am dat copilul la dansuri si am vazut efectul in timp. Pentru ca la dansuri moderne nu mai erau locuri am ales dansurile populare la Ansamblul Romanasul de la Palatul Copiilor.  La inceput toti au ras de mine:”Dansuri populare, vrei sa-l faci taran?”
Dar am avut parte la Palatul Copiilor de cele mai bune doamne profesoare care mi-au format multilateral copilul. A invatat sa-si controleze emotiile, tinuta, sa fie ordonat, sa-i placa sa fie in centrul atentiei, sa lupte sa fie tot mai bun, a invatat sa nu aiba retineri in a strange o fata de mana sau in brate. Daca la inceput nu spunea nimanui ca face dansuri populare, la facultate avea 3-4 randuri in sala de spectacol numai cu colegi si prieteni de-ai lui care il aplaudau.

A mers la concursuri, a colindat multe tari, din dansuri a castigat primii bani, a dansat pe scene cunoscute si s-a vazut la TV.
Dansul l-a facut ambitios, dornic de a atinge cote cat mai inalte si in profesia pe care si-a  ales-o. Cu timplul a trecut si la dansuri moderne, a dansat cu artisti renumiti.

Ma felicit ca am ales dansurile si le sunt recunoscatoare doamnelor profesoare.

Ce as vrea sa retineti?
Alegeti unde este locul copilului dumneavoastra, fiti alaturi de el daca ii place dar spuneti STOP daca e pierdere de timp si de bani.
Nu porniti din start cu gandul ca va face performanta.Cu timpul va veti da seama daca optionalul frecventat corespunde cu aptitudinile copilului dumneavoastra si veti gasi solutiile cele mai bune pentru a persevera.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top