Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
CE DREPTURI AU PARINTII LA INSCRIEREA/REINSCRIEREA COPIILOR LA GRADINITA? - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

CE DREPTURI AU PARINTII LA INSCRIEREA/REINSCRIEREA COPIILOR LA GRADINITA?

Este perioada din an cand se fac inscrieri si reinscrieri in gradinita. Parintii care doresc sa-si inscrie copiii sa urmeze si in anul urmator la aceeasi gradinita trebuie sa faca un dosar de reinscriere iar cei nou veniti vor depune un dosar de inscriere. La toate gradinitele de stat sunt locuri libere datorita plecarii grupelor mari la scoala.

Imi place sa vad cu cata atentie isi aleg  parintii gradinita in care isi inscrie copiii. Viziteaza mai multe unitati, cer referinte si apoi aleg. Mai nou, gradinitele organizeaza  o zi a „portilor deschise” iar parintii au posibilitatea sa vada tot ce-i intereseaza legat de gradinita, Dn pacate, dupa ce-si inscriu copiii, parintii sunt interesati numai de munca educatoarei,  vor ca aceasta sa le faca zilnic un raport amanuntit privind ce a facut copilul lor in gradinita. Chiar daca vad si ei ca la nivel de unitate unele lucruri s-ar putea imbunatati, prefera sa nu ia nicio atitudine, poate de teama sa nu supere, din lipsa de timp sau din nepasare.

Imi aduc aminte ca acum 3 ani gradinita noastra colabora cu o firma de paza particulara. Lunar, fiecare parinte trebuia sa achite o suma de bani pentru plata celor care asigurau paza gradinitei. Acest lucru s-a intamplat pana cand un parinte, avocat de profesie, s-a dus la Primarie si a intrebat de ce nu ne asigura paza unitatii,  fiind o gradinita de stat. Si a rezolvat: paza este asigurata acum de primaria de sector iar parintii nu mai trebuie sa contribuie material. Sigur ca parintele avocat cunostea legile si a stiut unde sa apeleze.

Ma gandesc insa, de ce ceilalti parinti, 99% intelectuali nu au luat nicio atitudine? Acum toti beneficiaza de ceea ce a rezolvat singur parintele avocat pentru ei si in mod sigur nici nu stiu ce a facut acest tatic ca sa-i multumeasca.

In momentul de fata, in gradinita noastra este nevoie de un interfon, un aparat pe care sa-l utilizeze parintii ca sa anunte cand au venit dupa copii. Noi, educatoarele, am adus la cunostinta in repetate randuri doamnei director ca este necesara instalarea acestui aparat iar dumneaei ne-a asigurat ca sunt bani si in scurt timp va fi instalat. A ramas insa la stadiul „o sa” iar cand vin dupa copii , parintii asteapta sa iasa intamplator o educatoare dintr-o clasa ca sa-l anunte si pe copilul lor sa vina. Unii pierd minute in sir asteptand la usa dar niciunul nu incearca nimic. Toti au vazut ca educatoarele sunt scoase de la grupa  ca sa stea de paza la usa si sa-i anunte pe copii ca au venit parintii. De cele mai multe ori parintii anunta la telefonul personal educatoarea ca au venit. De ce este oare totul atat de complicat? De ce nimeni nu gaseste o rezolvare?

In gradinita se alege an de an un comitet de parinti. De ce nu actioneaza spre binele lor si al copiilor lor?

La inceputul fiecarui an scolar la toate sedintele cu parintii este prezenta o doamna consilier care ii invita pe parinti sa apeleze la ea daca au copii cu CES. Priviti-o cu atentie, este singura data cand o puteti vedea pentru ca dupa ce veti semna hartia ca ati luat la cunostinta de existenta acestui serviciu in unitate, pur si simplu dispare. Este o doamna foarte bine scolita, dar din pacate nici nu se uita la copii, desi multi ar avea nevoie de cunostintele ei.

CE VREAU SA SPUN?

Este bine sa stiti ca daca va cereti drepturile , pana la urma veti rezolva.

(Visited 549 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top