CE COPII MINUNATI AVEM !


In ultimul timp ne-am obisnuit sa spunem ca a scazut nivelul tinerilor care ne reprezinta. Este adevarat ca nu exista padure fara uscaturi dar cred ca ar trebui sa incercam sa vedem si copiii valorosi de langa noi .
Zilele trecute am fost la un concert de pian sustinut de Nil Mladin la Ateneul Roman. Mi-a atras atentia numele pianistului, care mi-a fost elev la gradinita. Mai mult, am vrut sa-mi tin promisiunea pe care i-am facut-o acum 15 ani , ca voi merge la concertul lui. Mi-a spus fata mea ca atunci cand a fost sa cumpere bilete mai erau 5 locuri , dintre care 4 le-am cumparat noi. Credeam ca va ramane un loc nevandut  dar am constatat ca sala era arhiplina iar toti spectatorii au ascultat cum tanarul pianist a interpretat cu mare pasiune lucrari din creatia marilor titani ai muzicii culte. Tanar si elegant, frumos ca un zeu, interpreta sigur pe el cele mai dificile lucrari clasice. Cu siguranta nu l-as fi recunoscut pe strada, nu mai era nazdravanul de la gradinita. La 20 de ani nu a avut nevoie de nicio partitura. Toate notele muzicale erau precis sedimentate in capul lui iar emotia interpretarii magnifica. In sala erau foarte multi tineri frumosi care cunosteu foarte bine ce interpreta Nil. Am banuit ca sunt colegii lui pentru ca isi miscau degetele si corpul ca si solistul, parca interpretau si ei odata cu el.
Cel mai mult m-a impresionat domnul Mladin, tatal, el insusi un titan al artei plastice contemporane. A stat tot timpul in picioare, undeva langa usa, ca un inger pazitor. Imi amintesc bine acesti parinti care au 4 baieti dintre care 2 studiaza pianul si unul vioara.Nu le era deloc usor cu trei copii mici, doi la gradiniata si unul in clasa intai. Oameni de arta, isi faceau timp sa participe amandoi la tot ce tinea de copii, se bucurau cu toata fiinta de toate micile progrese din copilarie , stiau sa ne faca si pe noi, educatoarele, sa ne simtim importante prin munca noastra. Ma gandesc cat de greu le-a fost apoi cu scoala copiilor si atatea lectii de instrument. Este clar pentru toti ca un asemenea talent are la baza mii de ore de repetitii. Important este ca au reusit. Ce poate fi mai emotionant decat tu, ca parinte sa-ti aplauzi copilul alaturi de o sala in picioare ? …
Daca dumneavoastra descoperiti ca aveti un copil talentat , investiti in acest dar, nu-l lasati sa se iroseasca degeaba, veti avea parte de bucurii nemasurate! Dumnezeu ne-a aratat ca marile talente se nasc si in familiile simple,obisnuite.
Nu pot spune ca sunt o foarte buna cunoscatoare a muzicii clasice dar va spun ca acest spectacol m-a relaxat si bine-dispus , am fost mandra ca il cunosc pe pianist, ma bucur ca acest tanar talentat este roman si are in fata o cariera artistica stralucita.
Ce putem face oare ca sa ne pastram tinerii de valoare in tara noastra?

(Visited 115 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top