Stim cu totii ca povestile reprezinta modalitatea cea mai placuta si eficienta prin care ii facem pe copii sa inteleaga ce este bine si ce este rau sau cum e bine sa se comporte in diferite situatii. Este indicat ca de fiecare data cand le spunem o poveste noua sa stam cu copiii de vorba despre ce le-am povestit
-V-a placut povestea? De cine v-a placut cel mai mult? Poti sa mi spui de ce ? Cum erau cele trei capre? Cum era iedul? Ce a patit el? Ce a invatat el din aceasta intamplare? Ce greseli a facut iedutul din poveste? Cu cine din aceasta poveste semanati voi? Ce au gresit cele trei capre? Ce trebuia sa faca iedul ca sa nu pateasca nimic rau?
Asa cum v-am mai spus , activitatile din programul gradinitei sunt planificate avand in vedere realizarea de corelatii interdisciplinare , care ne ajuta sa consolidam cunostintele pe care le transmitem in cadrul unui proiect educational. Aceasta poveste este planificata de obicei atunci cand vrem sa-i invatam pe copii despre familie (gradele de rudenie ), despre animalele domestice(familia iedului), sau despre cum ne comportam(asa da, asa nu).
Este o poveste distractiva, copiilor le place, o repovestesc usor si interpreteaza artistic rolul personajelor in dramatizari. Ca educatoare mi-a placut sa le-o spun copiilor si sa stiti ca multi dintre ei au recunoscut ca se aseamana cu iedul din poveste.
Mai jos gasiti teatrul de masa „Iedul cu 3 capre”
Multumim Felicitari. O plina de sanatate !
Multumim! Multa sanatate si dumneavoastra!