Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
A INCEPUT ANUL SCOLAR - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

A INCEPUT ANUL SCOLAR

Astazi incepe un nou an scolar. Este o zi plina de emotii atat pentru micii bobocei, cat si pentru toti elevii indiferent de varsta, pentru parinti, bunici… As putea spune ca toti traim emotia inceputului de an scolar in care ne punem multe sperante si vise. Atentia noastra se indreapta spre cadrele didactice care vor calauzi drumul spre cunoastere al copiilor nostri. Sa stiti ca pentru toate cadrele didactice inceputul de an scolar este o mare sarbatoare . Toti sunt preocupati ca deschiderea de an sa fie o reusita , toti cei prezenti sa fie multumiti si nu in ultimul rand se gandesc din timp cu ce sa se imbrace ca sa arate cat mai bine, de cele mai multe ori doamnele aleg cele mai elegante rochiii. Mi s-a intamplat ca pe la jumatatea semestrului intai un baietel sa ma intrbe : ,, Doamna cand te mai imbraci si tu cu rochia verde si fina care ai purtat-o in prima zi? „M-a amuzat ca a tinut minte tinuta mea din prima zi de scoala dar va marturisesc sincer ca m-am staduit si eu .
Dorinta cea mai mare a parintilor este sa aiba cadre didactice iubitoare de copii si bine pregatite, pentru ca acesti oameni contribuie foarte mult la formarea copiilor . „Omul ca sa devina om trebuie format ” spunea marele pedagog Comenius si trebuie sa recunoasteti ca cei care stiu cel mai bine cum trebuie formati copiii sunt profesorii. Daca avem sansa sa-i gasim pe cei daruiti profesiei pe care o practica, atunci trebuie sa-i si respectam. Spun asta pentru ca astazi dimineata la o emisiune de mare audienta, prezentatorul vorbea pe un ton nepoliticos despre valoarea florilor pe care unul din amicii lui le ofera doamnei invatatoare pe parcursul unui an scolar. Spunea ca un buchet costa 100 de lei si ca ii ofera doamnei 12 asemenea buchete pe an. Ajunsese la suma astronomica de 1200 lei pentru flori iar comentariul de rigoare era ,,Pai nu mai bine l-ar trimite intr-o excursie ?”.
Dragi parinti, am lucrat timp de 40 de ani ca educatoare si nu imi amintesc sa fi primit flori atat de costisitoare si nu am vazut nici la colegele mele . Traim insa in aceeasi tara si am cumparat si eu de la supermarchet buchete cu flori foarte frumoase si proaspete la pret aproximativ de 10 lei, in piata de flori o floare de toamna este 2 lei, poate putin mai mult in aceasta zi, dar nu inteleg de ce trebuie sa exagerati asa…. Este bine sa ne invatam copiii cui , cand si cum sa ofere flori dar nu va obliga nimeni sa dati flori cadrelor didactice. Fiti siguri ca niciun cadru didactic nu va va aprecia copilul dupa valoarea florilor pe care le-ati oferit, de multe ori nici nu poti sa retii ce flori ti-a oferit un copil. Si pentru ca tot la televizor intr-o alta emisiune se spunea ca florile ajung la gunoi , sa stiti ca nu este deloc asa. In aceasta zi ne rasfatam si ne umplem casa de flori, dar oferim si celorlalte colege de la serviciul administrativ, la bucatarie, la paza, tuturor celor care muncesc alaturi de noi pentru copii.
Ce vreau sa spun? Florile sunt mesagerele celor mai frumoase ganduri si sentimente, oferiti-le cu drag numai atunci cand doriti sa faceti acest lucru si retineti: nu reprezinta o obligatie.
Va doresc un an scolar plin de bucurii, copii sanatosi si silitori.

Astazi am ales ghiozdanul
La care ne-am gandit tot anul
Casuta usoara
In care vor sta cartile tale de scoala
Un ghiozdan plin de sperante si vise
In care incetul cu incetul
Vei aduna tot alfabetul
Si cand vei creste nitel
Vei intelege ca duci o lume intreaga in el
DRUM BUN IN VIATA, MAMICA TA-TI SPUNE,
GHIOZDAN PLIN CU NOTE BUNE!

(Visited 128 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top