Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /home/diamante/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
10 LUCRURI DESPRE GRADINITA pe care educatoarele si-ar dori sa le cunoasca parintii - Diamantelenoastre.ro -Copilul Tau Este Un Diamant. Ajuta-l Sa Straluceasca

10 LUCRURI DESPRE GRADINITA pe care educatoarele si-ar dori sa le cunoasca parintii


1.Atunci cand veniti cu copilul la gradinita trebuie sa prezentati la cabinetul medical avizul epidemiologic pe care il luati de la medicul de familie
ATENTIE! 
Acesta are valabilitate 48 de ore! Daca aduceti luni copilul la gradinita,avizul trebuie sa aiba data de vineri.
De fiecare data cand copilul lipseste mai mult de 3 zile de la gradinita,trebuie sa aduceti aviz epidemiologic. Doamna asistenta va face un control sumar de sanatate.

2.In prima zi de gradinita vi se va repartiza dulap unde sa va puneti ghiozdanul/saculetul cu lucrurile personale(pantofii de interior,pijama,eventual chilotei de schimb si pantaloni/rochita).

3.Pantofii de interior este preferabil sa fie usor de pus in picior-(expadrile) cu arici,NU CU SIRETURI! Ganditi-va cum ar fi  pentru o educatoare sa lege cel putin 40 de sireturi….

4. Pijamaua este bine sa fie recunoscuta de copil;sa nu fie noua la prima vedere.

5. Nu le lasati la dulap mancare ,sucuri sau jucarii pentru ca cei mici vor fi tentati sa dea o fuga dupa ele si nu mai gasesc usa de la sala de grupa unde sa se intoarca.

6.Vorbiti tot timpul cu copilul dumneavoastra: „aici este dulapul tau, aici ne punem lucrurile noastre, atentie sa nu le luam pe ale altor copii. Acum mergem sa ii cunoastem pe colegii tai si pe doamna educatoare.Salutam cand intram in sala de grupa.Uite ce frumos este si cate jucarii sunt!”

7. Anuntati la doamna asistenta sau la doamna educatoare daca copilul are probleme speciale de sanatate.

8. Aveti incredere ca daca este acolo, educatoarea este bine pregatita profesional si iubitoare de copii. Lasati-o sa se apropie de micutul dumneavoastra fara sa asistati la tot ritualul-rezultatele le veti vedea in timp. Fiti sigur ca diamantul dumneavoastra va fi bagat in seama.
Momentul cel mai greu a venit: este momentul sa va luati la revedere si sa plecati.
Spuneti de mai multe ori Vin repede sa te iau acasa”.

9.Notiunea timpului se formeaza greu la copii. In primele zile vor avea o senzatie de abandon,le va fi frica sa nu-i uitati. Nu-i lasati pana la sfarsitul programului,se vor ingrijora si mai tare cand vor vedea ca alti copii pleaca si ei nu.

10. Cand veniti sa va luati copilul de la gradinita faceti-i o bucurie: mergeti cu ei in parc, dati-le o jucarie,etc.
Nu stati cu copiii in curtea gradinitei. In prezenta parintilor autoritatea educatoarei inceteaza, copiii fac ce nu au voie si se pot accidenta.
Mai mult: le ajunge si lor cat au stat la gradi; prefera un alt ambient.
Acasa puneti copilul sa va arate cum merge la toaleta,cum se spala pe maini si cum mananca la gradinita.
ATENTIE!
Repetati-le de mai multe ori ca noaptea dorm numai acasa si ei stau la gradi numai cat timp sunteti dumneavoastra la serviciu.


(Visited 114 times, 1 visits today)

Nu sunt Comentarii

Scrieti Comentarii

To Top